Kantarellpaj
6 portioner.
Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
1 purjolök
1 dl soltorkade tomater i olja
1,5 dl bladpersilja (vi hade inte i denna ingrediens)
400 g kantareller
4 st ägg
2 dl grädde
100 g västerbottenost
salt och peppar
1. Pajbotten
Blanda smör och mjöl, gärna i mixer.
Blanda smör och mjöl, gärna i mixer.
2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
3. Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen.
4. Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform.
5. Fyllning
Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka.
Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka.
6. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan.
7. Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg.
8. Salta och peppra gärna.
9. När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan.
10. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
11. Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen.
12. Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din hälsning!