söndag 2 mars 2014

Morotskaka beställt och levererat :)


Johan ville att jag skulle göra en morotskaka till honom idag och eftersom jag känner mig sådär härligt snäll så gjorde jag slag i saken och tog fram bakbunken. Har aldrig gjort morotskaka förut så det ska bli spännande att se hur den blev och fundera på eventuella förändringar man kan göra :)

A la Leila style

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Glasyr

  • 60 g mjukt smör
  • 5,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Saft av en halv lime
  • 200 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt rapsolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.(Vår ugn är så snabb så det gick på 35 min.)
Låt morotskakan svalna.

Glasyr

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.
  3. Dekorera, här med chokladhjärtan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din hälsning!