Johan ville att jag skulle göra en morotskaka till honom idag och eftersom jag känner mig sådär härligt snäll så gjorde jag slag i saken och tog fram bakbunken. Har aldrig gjort morotskaka förut så det ska bli spännande att se hur den blev och fundera på eventuella förändringar man kan göra :)
A la Leila style
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl rapsolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter
Glasyr
- 60 g mjukt smör
- 5,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Saft av en halv lime
- 200 g philadelphiaost
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt rapsolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.(Vår ugn är så snabb så det gick på 35 min.)
Låt morotskakan svalna.
Glasyr
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över morotskakan.
- Dekorera, här med chokladhjärtan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din hälsning!